İZMİR / FOÇA - Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi

Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi

Atatürk Mahallesi 172/5 Sokak 35687 Foça İzmir
Vizyon
Reha Midilli Anadolu Lisesi´ni okul paydaşlarımızın(yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimizin) güç birliği ile 4 yıl içinde; orta öğretim giriş sınavlarında öncelikli tercih edilen, ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, sosyal-kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren en güçlü eğitim kurumlarından yapmaktır.
Misyon
Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik, lider özelliklerine sahip; okulduğu okula bağlılık duygusunu geliştirmiş, laik barışçıl ve çevreci gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
08.40-15.45
Fuel-oil Kalorifer
ingilizce
Ulaşım
Foça ilçesine sürekli 15 dakikada bir izban seferleri ve ardından 744 numaralı eshot ile sabah 6, gece 12.15 arası ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca minibüsler Foça,Bağarası,Menemen,Çiğli ve Bornova arası yarım saatte bir çalışmaktadır.
Yerleşim Yeri
27000 nüfuslu Foça yaz aylarında nüfusunu 5 e katlamaktadır. Deniz kenarı olan ilçemiz tarihi ve turistik güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İzmir - Çanakkale yolunun 39 km´sinden sola sapıp 26 km. sonra Foça´ya ulaşılır. İzmir´den çıktıktan sonra Karşıyaka, Çiğli, Menemen´den sonra Buruncuk´u geçince ilk ışıklardan sola döndüğünüzde artık Foça yolundasınız. Okulumuz Foça merkeze 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.